Landslagssjefens beskjed: Dette må Northug gjøre for å få gå Tour de Ski - Sportsbibelen

Landslagssjefens beskjed: Dette må Northug gjøre for å få gå Tour de Ski

Vidar Løftshus går langt i å utelukke at Petter Northug får gå Tour de Ski.

 

ANNONSE: Spill på langrenn og få opptil 1000 kr i gratisspill.

Den sterke norske sesongstarten kan gjøre veien til Tour de Ski tøff for Petter Northug. Trønderen må heve formen mange hakk skal han få lov til å gå touren denne sesongen.

Northug har selv uttalt at han ikke vil gå Tour de Ski hvis det er mer kvalifiserte løpere. Det er landslagssjefen enig i.

– Som Petter sier, han kan gå hvis det åpner seg en mulighet. Det er mange løpere som har begynt å gå fort. Petter er ikke der nå, sier Løfshus til Aftenposten.

Sprint kan bli redningen

Det endelige uttaket offentliggjøres etter verdenscupen i Davos 15.-16. desember. For å være med der må løperne enten vurderes som gode sammenlagtkandidater eller ha gode muligheter for topplasseringer i enkeltrenn. Det er først og fremst sistnevnte som kan være inngangsbilletten for Northug. Mosvik-ekspressen har nemlig vist gryende form i sprint med en sterk andreplass i norgescupen på Gålå.

Selv om Northug ikke blir å finne blant verdenseliten før jul, påpeker Løfshus at man ikke nødvendigvis må gå verdenscup for å komme med til Tour de Ski.

– Vi vil sikkert sende sprintere dit. Og så får vi se om det er noen som kvalifiserer seg ved å lede skandinavisk cup, sier landslagssjefen.

Dersom Northug kommer seg opp på et nivå der han kan komme seg videre fra en sprintprolog har Løfshus stor tro på trønderen.

– Jeg tror han kan hevde seg hvis han klarer å ta seg videre fra prologen. Det er prologen som er det store hinderet. Vi vet jo at når Petter kommer til finalene, da er han helt rå, sier Løfshus.

ANNONSE: Spill på langrenn og få opptil 1000 kr i gratisspill.

Lik og del om du håper å se Northug tilbake i toppslag i vinter!