Landslagssjefen med drømmebeskjed til Northug før OL: – Vi har bruk for han

Landslagssjef Vidar Løfshus ser ut til å garantere Petter Northug plass i OL-troppen.

I et intervju med TV 2 hyller Løfshus måten Northug har påvirket norsk langrenn. Han går også langt i å love trønderen plass i troppen til vinterens OL i Pyeongchang.

Lørdag blir den norske langrennsstjernen 32 år gammel. Norhtug ble som kjent utelatt fra Tour de Ski – og må gå OL-veien via NM og verdenscupsprinten i Planica. Og nettopp den distansen blir viktig for Northugs mulige deltakelse i OL.

– Det er på sprint og 30-kilometer jeg først og fremst håper han stiller opp. Det er der jeg tror han har størst mulighet til å vise seg frem. I NM må han være i sprintfinale og vise at han behersker hele sprintformatet til det fulle. På 30-kilometeren må han være med å kjempe om medaljer, sier Løfshus til TV 2. 

Han går langt i å berolige Northug-fansen som frykter at trønderen ikke står på startstreken når OL begynner.

– Det er alltid mulighet for at vi kan dra til OL uten Northug, men jeg tror nok at Petter er med i troppen vi tar ut 20. januar. Vi vet at vi har bruk for Northug i god form. Han er med til OL hvis han er i god form.

Landslagssjefen tror en duo bestående av Northug og Johannes Høsflot Klæbo kan slå godt fra seg på lagsprinten.

Petter Northug har to OL-gull. Begge fra Vancouver i 2010.

DEL om du ønsker å se Petter Northug i OL!

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);