Langrennsekspert med stikk til Norge: – Fremtiden tilhører Sverige

Den svenske eksperten Tomas Pettersson kommer med en offensiv spådom i Expressen. Han hevder at fremtiden i internasjonal damelangrenn er blågul.

 

Etter helgens sesongåpning på Beitostølen var det comebacket til Therese Johaug som var i hovedfokus. Skistjernen innfridde forventningene og gikk inn til en overlegen seier på 10km klassisk. Det burde bekymre norsk damelangrenn mener den svenske ekspertkommentatoren, Tomas Pettersson.

– Du trenger ikke være Einstein for å se at Norge har hatt et problem med etterveksten på damesiden i flere år. Heidi Weng og Ragnhild Haga er 27 år, men bak dem har Norge faktisk ikke fått frem noen ordentlige stjerner, sier Pettersson til VG.

I svenskenes sesongstart var det derimot flust av talenter som viste seg frem. Ebba Andersson (20) imponerte og slo forhåndsfavoritten Charlotte Kalla. I tillegg er Frida Karlsson (19), Moa Lundgren (20) og Johanna Hagstrøm (20) navn å se opp for i fremtiden ifølge eksperten.

– Det har aldri sett så bra ut på damesiden for Sverige som nå. Det ser til og med bedre ut enn for Norge, mener Pettersson.

Trener for det norske laget, Ole Morten Iversen, deler derimot ikke Peterssons “bekymring” for fremtiden. Han ser likevel svenskens poeng og er enig i at svenskene har flere spennende talenter.

– Dette er et interessant spørsmål. Jeg er ikke helt enig med kommentatoren, men Norge har hatt det samme laget lenge. Mens i Sverige har det kommet noen unge, spennende med tiden foran seg. Det ser virkelig lovende ut for dem, men jeg er ikke enig i krisesignaler og svartmaling om situasjonen i Norge, sier Iversen til VG.

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);