Lucas Braathen slår tilbake – tydelige svaret etter Graneruds utspill: «Det eneste jeg vil si…»

Forrige uke sendte Lucas Braathen (23) sjokkbølger gjennom sportsverdenen da han tilkalte til pressekonferanse og annonserte at han legger opp.

Braathen var lenge sett på som en av verdens mest lovende alpinister.

Men etter en krangel med Skiforbundet, bestemte norsk-brasilianeren seg for å legge opp.

Konflikten oppsto da Braathen stilte opp i en reklame for et annet klesplagg enn skilandslagets offisielle samarbeidspartner, Helly Hansen.

Uenighetene har holdt på de siste tre årene, og forrige uke bestemte Braathen seg for at nok er nok.

Johannes Høsflot Klæbo er i en lignende situasjon, hvor han er i konflikt med Skiforbundet i håp om å få i havn en representasjonsavtale.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Foto: AP Photo/Gabriele Facciotti

Lucas Braathen svarer på kritikken

Da Braathen annonserte at han hadde bestemt seg for å legge opp, ble det opplevd som et stort sjokk for mange.

Skiforbundet bekreftet i ettertid at de ikke visste noe om Braathens avgjørelse på forhånd.

Flere har reagert på dette. Blant annet skihopperen Halvor Egner Granerud, som uttalte at Halvor Egner Granerud at han «sliter med å synes synd på utøvere som tjener millioner, og går glipp av en ekstra».

– Folk står helt fritt til å mene det de vil. Det har de alle rett til, sier Braathen til TV 2.

Braathen sier videre:

– Så er det mye som kan bli sagt om det noen av de har sagt. Det eneste jeg vil si, og som dere skrev selv; jeg siterer deres artikkel med Granerud: «Granerud forteller til TV 2 at han har latt seg inspirere av Olympiatoppens toppidrettssjef Tore Øvrebø for å skrive sin kronikk». Dere får tolke det som dere vil og lese mellom linjene hva det betyr, fortsetter alpinstjernen – for øvrig det siste han sier i intervjuet før han pent forklarer at han ønsker å tilbringe tid med familien.

Granerud selv forteller at han ikke ønsker å involvere seg mer i saken. Øvrebø forteller at han også ikke har mer å tilføye saken.

Braathen forteller at han kommer til å følge med på Skiforbundet.

– Jeg kommer til å følge med på saken, og forventer at Skiforbundet viser en viss ydmykhet og vilje til endring, og nå ikke kjører på med å jobbe imot utøverne sine og å begynne med grådighets- og egoisme-propagandaen mot sine egne utøvere. Her er det fantastiske utøvere som vil opp og frem med det forbundet de representerer, og det håper jeg de vil gå dem i møte for, sier han.

Foto: AP Photo/Gabriele Facciotti

Del gjerne denne artikkelen videre med dine venner.