Lucas Braathens klare beskjed – slår tilbake mot hetsen: «Skremmende»

På slutten av fjoråret kom den sjokkerende beskjeden om at Lucas Braathen (23) hadde bestemt seg for å legge opp.

Han var lenge sett på som et stort talent, og var sett på som den som skulle ta opp arven etter Kjetil André Aamodt, Lasse Kjus og Aksel Lund Svindal.

Braathen hadde de siste årene vært i konflikt med Skiforbundet.

Dette skjedde etter at Braathen hadde stilt opp i en reklame for et annet klesmerke enn forbundets offisielle samarbeidspartner, som er Helly Hansen.

I oktober kalte Braathen inn til pressekonferanse, hvor han annonserte den sjokkerende nyheten om at han hadde bestemt seg for å legge opp etter konflikten.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Foto: AP Photo/Gabriele Facciotti

Lucas Braathen bekreftet det alle trodde

Torsdag forrige uke holdt Braathen pressekonferanse hvor 23-åringen bekreftet det alle trodde.

– Jeg kommer tilbake til sporten som brasiliansk utøver. Jeg er så stolt over å kunne representere dem, sier Braathen, ifølge Dagbladet.

Der bekrefter han også at Norges Skiforbund har frigitt lisensen hans, så en overgang blir nå mulig. Det er han takknemlig for.

Dette sier Norges Skiforbund i en pressemelding:

– Vi er glade for at Lucas er tilbake på ski. Vi skulle gjerne sett han representere Norge, men vi respekterer at han har tatt valget om å konkurrere for Brasil. Vi har på forespørsel om nasjonsbytte frigitt Lucas sin FIS-lisens. Det er endelig opp til FIS Council å godkjenne nasjonsbyttet, men det tror vi er en formalitet. Vi ser fram mot å konkurrere mot Lucas i løypene til vinteren, sier sportssjef i alpint, Claus Johan Ryste.

Nå gleder Braathen seg til å gjøre comeback.

– Det ble vanskeligere og vanskeligere å våkne opp hver dag uten å prøve å bli best i verden i noe. Jeg savnet også øyeblikkene bare sport kan gi deg. Jeg savnet å være den showmannen som jeg føler at jeg er født til å være, sier han.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Foto: AP Photo/Gabriele Facciotti

Snakker ut om hetsen

Torsdag holdt Braathen en ny pressekonferanse, hvor han annonserte et samarbeid med Reitan-konsernet.

Under pressekonferansen snakket norskbrasilianeren ut om hetsen han har mottatt.

– En av de prisene man må betale ved åpne seg for offentligheten, er at man må være klar for å bli kritisert og tåle at folk ikke liker deg. Når den hetsen kommer, så kan den være ganske brutal. Det må man lære seg å leve med, men det er ikke noe man kan akseptere, sier Braathen.

Han åpner opp om spekulasjonene som fant sted på sosiale medier før han annonserte comebacket sitt for Brasil.

– Det som er skremmende å se er at hetsen ikke kommer som følge av diskusjonen om det var et godt valg eller ikke, men i stedet blir muligheten benyttet til å komme med hets på sosiale medier ved å si at pressekonferansen var for at jeg skulle komme ut som transe og representere kvinnelaget, sier Braathen.

Hva tenker du om all hetsen Lucas Braathen har fått?

Del dine tanker i kommentarfeltet vårt på Facebook, og del gjerne denne artikkelen videre med dine venner.

Takk for att du abonnerer!
Noe gikk galt. Vennligst prøv igjen senere.

Meld deg på vårt nyhetsbrev