Marte Olsbu Røiseland kan smile hele veien til banken

Marte Olsbu Røiseland imponerte den norske fansen gang på gang under VM i skiskyting, i italienske Antholz. 29-åringen fra Froland tok medaljer i alle sju øvelsene, blant dem fem gull og to bronse.

Det er ingen skiskytter tidligere som har klart å gjennomføre den utrolige bragden å ta medalje på alle VM-øvelsene i et mesterskap tidligere.

Olsbu Røiseland var i ekstase over prestasjonene sine etter at hun tok gull i den siste VM-øvelsen i mesterskapet søndag, da hun knuste hjemmefavoritten Dorothea Wierer i langrennsporet på fellesstarten.

I mål kunne hun feire med alle medaljene rundt nakken, hvor hun blant annet spøkte med at det ikke kan bli bedre enn dette, og at hun like gjerne kunne legge opp.

Olsbu Røiseland kan også smile når hun kommer hjem fra Antholz og sjekker bankkontoen, for der har det vært mye aktivitet de siste to ukene.

Når man regner summene hun har tjent for sine to individuelle gullmedaljer, to individuelle bronsemedaljer og tre stafettgull, så later det til at Olsbu Røiseland har tjent 99.000 euro, ifølge IBUs hjemmesider.

Det tilsvarer nesten nøyaktig 1 million kroner, som Froland-jenta da altså har tjent på sju renn.

«Jeg har en veldig bra betalt jobb. Det er voldsomt mye penger. Men det er som jeg har sagt tidligere, dette er kjempegøy, full stas og full pakke. Men det er medaljene som betyr mest for meg. Det er å kunne avslutte VM på denne måten, med fem gull og to bronse, det er det som gjør meg til den lykkeligste personen akkurat nå», sa Olsbu Røiseland på søndagens pressekonferanse, etter at hun hadde vunnet søndagens renn.

Det ble en utrolig dag for Johannes Thinges Bø under søndagens fellesstart for herrer, da han tok sitt første individuelle gull i mesterskapet.

La oss hylle Marte Olsbu Røiseland! Hun har gitt oss et uforglemmelig VM, det er virkelig imponerende det hun har gjort!