Midt i dramaet orket ikke Lunde Pedersens trener mer: – Veldig stolt

Det ble en thrilleravslutning da Sverre Lunde Pedersen og Ted-Jan Bloemen skulle gjøre opp om medaljene på søndagens 5000-meter på skøyter.

Lunde Pedersen ledet i store deler av heatet han gikk mot kanadiske Bloemen. Fana-løperen var imidlertid dyktig sliten de siste 200 meterne. Da kom konkurrenten i full fart bak.

– Jeg snudde meg og lukket øynene siste svingen. Det var bittert med sølvet – to tusendeler fra, men det hadde vært verre hvis det var gullet som røk, sa trener Sondre Skarli til Eurosport etter løpet.

Dette måtte fotofinish og tusendeler til for å skille de to løperne. Da viste det seg at Lunde Pedersen var to tusendeler og en liten skotupp bak konkurrenten. Da fryktet man at medaljen kunne ryke.

Det gjorde den heldigvis ikke for nordmannen. Favoritt Sven Kramer var den eneste som klarte å slå Lunde Pedersen og Bloemens tider.

– Det har gått så fort etter løpet at det ikke har gått opp for meg. Ubeskrivelig. Dette har vært drømmen siden jeg var liten gutt. Jeg har skjønt siden starten av sesongen at jeg har nivået inne, sa en lykkelig Lunde Pedersen til Eurosport etter løpet.

25-åringen innrømmet at oppladningen til OL har vært nervepirrende. Målet har hele tiden vært å ta minst én medalje. Nå kan han senke skuldrene.

– Jeg har vært dritnervøs i hele dag. Jeg måtte roe meg ned og bare gjøre slik jeg har gjort hele sesongen. Jeg er i bra form og sterk om dagen.

DEL artikkelen og gratulerer Sverre Lunde Pedersen med bronsemedaljen!

 

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);