Morfaren avslører: Slik skal Klæbo være enda bedre den kommende sesongen

Johannes Høsflot Klæbo og trener og morfar Kåre Høsflot har endret treningen før sesongstart.

Forrige sesong ble en suksess for Norges nye langrennsstjerne. Pyeongchang-OL ble tre gull; stafett, klassisksprinten og lagsprinten.

I tillegg vant han både verdenscupen sammenlagt og sprintcupen. Alle som elsker langrenn skjønner nå hvor god 21-åringen er.

Men trener og morfar Kåre Høsflot tror at barnebarnet kan bli enda bedre. I samarbeid landslagstrener Arild Monsen har Klæbos treningsopplegg vært noe annerledes foran den kommende sesongen.

– Vi har lagt mer vekt på trening i tyngre terreng. Bakkene som er løpt har vært litt brattere og litt lengre, både på beina og rulleski. Det er en utfordring å få det til på rulleski, siden vi må trene på vanlige veier. Men jeg har kjørt opp til toppene, Johannes har gått, så jeg har jeg kjørt ham ned igjen for å unngå skader i nedoverbakke, tur etter tur. Vi har også lagt inn mer løping i tunge myrer, sier Høsflot til VG.

Vinterens store høydepunkt blir VM i Seefeld. Der er det skøyting både på den siste delen av tremil og på sprinten. Dermed får ikke Klæbo utnyttet den spesielle motbakketeknikken han vakte stor oppmerksomhet med forrige sesong.

Det har morfar forberedt barnebarnet på.

– Federico Pellegrino og noen andre er bedre i skøyting enn de er i klassisk. Men vi har forberedt oss godt, vi kjenner løypeprofilen på sprinten i Seefeld, og har studert skøyteteknikk i detaljer, vi må se helheten, løypa i Seefeld gjør at det blir en del friskøyting. Torgeir Bjørn har jo stilt spørsmål om Johannes er god nok på det … Johannes er innovativ i tankegangen. Jeg tror vi har gjort noen forbedringer, sier Kåre Høsflot.

DEL artikkelen om du håper Johannes Høsflot Klæbo knuser konkurrentene i vinter!

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);