Nærmer seg comeback: Dette mener Therese Johaug hun må vokte seg for

Therese Johaug skal ha visst svært lovende takter på trening mens hun har vært utestengt. Nå forsøker hun å roe ned forventningene – og forteller om én spesiell ting hun må unngå.

Johaug vil ha sonet ferdig dopingdommen sin 18. april. Det markerer slutten på to sesonger uten konkurranser. De som har sett Johaugs treningsøkter i utestengelsesperioden har fortalt om en fryktinngytende form.

29-åringen selv gleder seg til å konkurrere, men maner også til tålmodighet og forsiktighet.

– Det er en én ting jeg må unngå: Jeg må ikke bli for ivrig og ville for mye, etter så lang tid på sidelinjen. Det kan være en felle for meg selv. Hvis jeg blir for giret og skal banke altfor hardt til med en gang, kan det fort bikke over. Det er noe jeg må passe på, sier Johaug til Dagbladet.

Johaug fikk den endelige CAS-dommen (som betydde at OL røk) i august. Da valgte hun å ta en pause fra treningen, før hun var igang igjen for fullt rundt juletider. Dalsbygda-jenta har trent flere økter med Marit Bjørgen. I flere av de skal Johaug ha «parkert» den nå abdiserte langrennsdronningen.

– Haha, på øktene med Marit så vi effekten av å ha mye overskudd, for det har jeg langt mer av i denne perioden enn hva Marit har hatt midt i konkurransesesongen, sier Johaug.

Johaug går sin første konkurranse siden dopingdommen 30. juni, på rulleski i sommerlandsprinten. Det virkelige comebacket på ski og snø blir på Beitostølen i november.

DEL artikkelen om du gleder deg til å se Therese Johaug konkurrere igjen!

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);