Norsk skistjerne sitter fast i snøstorm på motorvei: – Det er helt jævelig

Den norske langrennsløperen Pål Golberg og flere nordmenn i støtteapparatet sliter med å komme fram til verdenscupavslutningen i Canada.

Store deler av Nord-Amerika er rammet av et skikkelig uvær. Det er noe Golberg og flere norske lagledere har fått kjenne på kroppen. De sitter nærmest bom fast på en motorvei.

– Vi har stått stille på grunn av en ulykke. Vi har på elleve timer kjørt fire mil. Det er helt jævelig, sier sprinttrener Arild Monsen til den svenske avisen Expressen.

Nordmennene landet i Montreal tirsdag kveld norsk tid. Landslaget skal ta seg til Quebec i Canada, der verdenscupavslutningen foregår denne helgen. Heller ikke landingen med flyet var en spesielt hyggelig opplevelse.

– Man så ingenting gjennom vinduet, virkelig ingenting. Plutselig traff bare hjulene bakken. Det var som å lande i en snøstorm over tregrensa. Alt var kaos, og rett etter at vi landet ble flyplassen stengt, sier Monsen, som forteller at det fortsatt gjenstår 240 kilometer i buss før de er fremme ved destinasjonen.

– Det er ikke optimalt, men vi lider ingen nød enn så lenge. Det hadde jo vært digg å komme frem til et sted man kunne ligge rett ut, sier Golberg, til NRK.

Også langrennsstjernen Dario Cologna og resten av de sveitsiske landslaget sitter fast i snøstormen.