Northug med knallhardt krav til den norske langrennssjefen

Petter Northug mener den norske landslagssjefen Vidar Løfshus bør trekke seg fra stillingen før neste sesong.

Den norske 31-åringen ble vraket til sesongavslutningen i Canada, noe som ikke falt i smak hos Northug, som viste stigende form mot slutten av sesongen etter at store deler av sesongen ble ødelagt på grunn av overtrening. Etter VM kritiserte Northug landslagssjefens mediehåndtering, men nå går skikongen enda lengre.

– Han har tråkket opp sin egen grav denne sesongen. Jeg trenger derfor ikke å si så mye, egentlig. Jeg tror fort at han kan forsvinne fra den stillingen han har nå, sier Northug til Dagbladet.

Northug står også på at han burde vært med i timannstroppen til touren i Canada, noe han skal ha gitt klar beskjed om til ledelsen.

– Jeg har sagt ganske klart og tydelig ifra at jeg burde ha vært i timannstroppen. Hvis du spør løperne selv også, mener de at det burde ha vært plass til meg i troppen, sier Northug til avisa.

Mosvik-mannen er langt fra imponert over måten Løfshus har opptrådt denne sesongen.

– Det handler om hvordan han har håndtert saker. Han har en posisjon som sportssjef hvor han skal vise idretten vår fra den beste siden. Det er ikke alle som mener han har gjort det, sier Northug til Dagbladet.