Northugs beskjed overrasket landslagssjefen – nå ønsker Løfshus et møte

Petter Northug har knapt gått verdenscup denne sesongen. Nå ønsker landslagssjef Vidar Løfshus et møte med skistjernen.

Sprinten på Lillehammer i desember er det eneste verdenscuprennet Northug har gått hele sesongen. Det vil også bli stående som det eneste når sesongen blir ferdig, etter at 32-åringen gjorde det klart han ikke vil stille i Lahti førstkommende helg grunnet manglende motivasjon.

Northugs beslutning overrasket landslagssjef Vidar Løfshus.

– Ja, jeg ble overrasket. Vi hadde håpet at han hadde tatt seg litt sammen, kom tilbake etter OL og brukte den tiden godt. Men jeg har all respekt for at han synes at denne sesongen har gått ad undas, sier Løfshus til VG.

Den manglende verdencupdeltakelsen gjør at det virkelig spøker for Northugs plass på landslaget neste sesong. Nå ønsker Løfshus et møte med Mosvik-ekspressen for å finne ut hvor motivert han er.

– Per definisjon er han ikke kvalifisert basert på de kriteriene som vi bruker. Men det har vi ikke brukt så mye tid på å vurdere enda. Vi må få til et møte med dem, høre hva de faktisk vil og om han skal satse i det hele tatt, sier Løfshus.

Neste sesongs landslagstropp blir klar i slutten av april.

DEL artikkelen om du ønsker å se Northug tilbake på landslaget!

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);