Northugs dystre spådom: – Kan være over før jul

Før sesongåpningen på Beitostølen kommer skistjernen med en urovekkende beskjed til fansen. Hvis ikke kroppen fungerer kan det bety slutten for Mosvik-ekspressen.

Etter en sesong hvor så og si alt gikk i vasken, inkludert OL i Sør-Korea, står trønderen igjen på startstreken til helgen. Det er likevel ikke en optimistisk Northug som stiller til start.

– Formen er historisk dårlig. Det skal veldig mye til for at jeg går fort på ski i år, da skal jeg ha flaks, innrømmer han til NRK.

Skiesset nærmest utelukker at han blir å finne i verdenscuprenn før jul. Også Tour de Ski og VM i Seefeld levner han liten sjanse.

– Jeg tviler på at jeg går Tour de Ski. Da må 40-50 mann takke nei først. Jeg tror også det blir veldig vanskelig å komme til VM i år, sier han til NRK.

På pressekonferansen onsdag hintet 32-åringen også om at karrieren kan være ved veis ende allerede før jul.

– Jeg gidder ikke prøve dette hvis jeg ikke tåler konkurransen og treningen. Det er et siste håp. Hvis ikke kroppen svarer nå, så er det et tegn på at nok er nok. fortalte Northug på pressetreffet, ifølge Dagbladet.

Lik og del om du håper å se Petter Northug på toppen av pallen i år!

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);