Northugs klokkeklare melding etter den store debatten rundt Johaugs NM-deltakelse

Therese Johaug skal for første gang delta i friidretts-NM kommende helg på Hamar.

Langrennsstjernen har meldt seg på i 10.000-meter, og skulle gjerne deltatt på 5000-meter også, men får ikke lov til å delta på idrettsgrenen. Det har skapt store reaksjoner.

Therese Johaug skal for første gang delta i friidretts-NM, som arrangeres på Hamar kommende helg.

Johaugs trener, Pål Gunnar Mikkelsplass skulle gjerne sett henne løpe 5000-meter, da han mener distansen passer 31-åringen best. Slik blir det dog ikke, da hun ikke har tatt kvalifiseringskravet som kreves for å løpe distansen.

Johaugs representanter er klare på at de ikke har noe problemer med å forholde seg til Friidrettsforbundet krav, men nektingen av deltakelsen på 5000-meteren skaper fortsatt mye blest blant det norske folk.

En av de som har reagert på avgjørelsen er den tidligere skikongen, Petter Northug, og det er veldig tydelig hva han mener om hele situasjonen.

«Hun kan løpe kravet baklengs med vektvest på oppvarmingen eventuelt», skriver Northug på Facebook, som tydlig synes Johaug burde få lov til å delta i NM.

Skjermdump / Facebook

NRK-kommentator, Jann Post, argumenterer for at deltakelse i NM fra idrettsprofiler, som bedriver andre idretter, burde bli akseptert av flere årsaker.

«For norsk friidrett tror jeg det er en fordel om utøvere fra andre idretter prøver seg i NM. Det skaper både medieinteresse og det er fin målestokk for dem som driver friidrett, det blir bedre konkurranser og mer morsomt for alle. Så man kan vurdere i fremtiden om det bør være krav på de lengste distansene», sier Post til NRK.

Selv om Johaug hadde søkt til friidrettsforbundet om deltakelse på 5000-meter, ville det sittet langt inne for friidrettsforbundet å si ja. Det innrømmer Friidrettspresident, Kjetil Tømmernes til NRK.

Johaug er en av 14 kvinner som er påmeldt til søndagens 10.000-meter kommende søndag.

Johaug og Northug har konkurrert for det norske landslaget i over ti år sammen og kjenner hverandre godt. De har begge sørget for drøssevis av gullmedaljer og verdenscupseire for det norske landslaget.

Er du enig i at Johaug burde fått lov til å delta på 5000-meter, eller mener du det er riktig av friidrettsforbundet å la henne utebli? Si din mening!

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);