Northugs mektige hyllest til den svenske langrennsløperen

Olsson gjorde beslutningen kjent på en pressekonferanse i forrige uke. Årsaken er til hensyn for sin egen familie. 37-åringen har blant annet i perioder holdt seg unna familien i flere måneder i frykt for bli syk foran mesterskap.

– Det er mange rundt meg som har tatt konsekvensene for at jeg har valgt å være verdens beste skiløper. Når har dagen kommet der byrden er større enn gleden av å delta, så da er det på tide å gi seg og gjøre noe annet, sa svensken på pressekonferansen.

Ikke lenge etter at avgjørelsen kom ut har Olsson blitt hyllet fra flere hold – både i Sverige og av hans tidligere konkurrenter, blant annet Northug.

– Jeg ville takke han for alle fighter. Johan er en fantastisk langrennsløper som alltid har våget å gå sin egne veier for å oppnå suksess. Lykke til med resten av livet. Med familien og langrenn utenfor verdenscupnivå, sier Northug til Expressen.

Ifølge Tidningen Dagbladets skiekspert, Öyvind Godö, er det ikke tilfeldig at hyllesten kommer.

– Olsson er den eneste svensken som Petter Northug ikke har våget å håne. Respekten er for stor, sier Godö.

Den populære svensken endte opp med 2 VM-gull, 2 OL-gull, 4 VM-sølv, 1 OL-sølv, 2 VM-bronser og 3 OL-bronser. Lykke til videre!