Her er Northugs nye våpen på veien tilbake mot langrennstoppen

Petter Northug har funnet sin nye treningspartner etter at broren Tomas Northug valgte å legge opp.

31-åringen går inn i en viktig sesong. Etter å ha vært ut av form store deler av forrige sesong gir Northug alt for å komme tilbake i toppform til OL i Pyeongchang.

Ambisjonene fikk seg en liten støyt nylig, da broren og den viktige treningspartneren, Tomas Northug, tok avgjørelsen om å legge opp.

Lillebror Northug var en viktig del av Petters Team Coop, og skikongen var tydelig på at en ny løper måtte inn på laget.

Denne mannen er funnet og blir Chris Jespersen, som selv har ambisjoner om at samarbeidet skal føre han til OL i 2018, melder Adressa.

Jespersen har tidligere vært på langrennslandslaget har og stort potensial, men sliter ofte med sykdom. I 2014 hadde 33-åringen en kjempesesong. Da ble han nummer to i Tour de Ski og kapret en sjetteplass på 15 kilometeren i OL.

– Det er en utrolig stor mulighet, og en stor ære å få lov til å være på lag med Petter. Jeg har egentlig hatt lyst til å være på lag med ham i mange år, men jeg har ikke tatt kontakt. Jeg tenkte at det ikke var noe vits å prøve så lenge Tomas var med, sier Jespersen til Adressa.

Trener Stig Rune Kveen er strålende fornøyd med at Jespersen blir en del av teamet.

– Chris er rett mann fordi han en løper med stor kapasitet og god motor. Han kan matche Petter perfekt i sommer og høst frem mot sesongstart. Det ser vi virkelig fram til, det er en god løsning for Petter, sier Kveen til avisa.