NRK-kommentatoren om Northugs forfall: – Det dreier seg om å være på den sikre siden

Jann Post synes det er forståelig at Petter Northug ikke stiller til start i Blinkfestivalen.

Northug har vært et viktig fjes for festivalen i mange år. 32-åringen skulle deltatt allerede i 60-kilometeren fra Ålgård til Sandnes, men tirsdag kom meldingen om at skistjernen står over hele festivalen.

ANNONSE: Thomas hadde gitt opp å få hårveksten tilbake. Så fikk han et lurt tips.

Grunnen er at sprintlandslagets trener, Arild Monsen, mener at Northug er sliten. NRK-kommentator Jann Post forstår valget.

– Jeg tenker at Petter nå er under en trener som overhodet ikke tar noen sjanser. Og når langrennsløperens comeback på landslaget skal evalueres, er det ingen som tenker på Blinkfestivalen, sier Post til Adresseavisen.

Til vinteren er det VM i Seefeld. Northug har slitt med sviktende form de to siste årene. Han ble som kjent vraket til årets OL i Pyeongchang. Nå er han tilbake på det norske landslaget for første gang siden 2013.

– Det dreier seg om å være på den sikre siden i en periode der treningsbelastningen har vært på grensen. Det er viktig å ta hensyn til det som har skjedd de to siste årene, slik at han ikke tråkker over streken, sier Post til Adressa.

Onsdagens 60-kilometer ble vunnet av russiske Alexander Bolsjunov. Blinkfestivalen holder det gående frem til lørdag.

DEL artikkelen om du gleder deg til skisesongen!

ANNONSE: – Jeg tenkte at det ikke ville ha noen effekt, sa Thomas om hårvekstproduktet. Nå anbefaler han det til alle.

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);