Bjørndalen med overraskende kollega i ny jobb

Ole Einar er ansatt som landslagstrener for skiskytterne til Kina før det kommende OL på hjemmebane.

Skiskytterlegenden Ole Einar Bjørndalen skal trene de kinesiske skiskytterne – sammen med kona Darja Domratsjeva. Det bekrefter de i en pressemelding. Bjørndalen vil få hovedansvaret for både kvinnene og herrene og får med seg kona som medansvarlig for kvinnelandslaget.

– Vi er glade å kunne informere om at vi har startet samarbeidet med Kinas skiskytterlag. Det er et ungt lag med høye ambisjoner og et stort utviklingspotensial. Vi vil nå starte med den daglige treningsprosessen og dele vår erfaring med laget, skriver Ole Einar Bjørndalen i pressemeldingen ifølge Dagbladet.

Nordmannen synes det ligger mye potensialet i det kinesiske landslaget.

– Dette er et ungt lag med høye ambisjoner, med ønske om å forbedre seg og vokse, forklarer nordmannen ifølge Nettavisen.

OL på hjemmebane

Paret skal trene laget frem mot OL i Beijing i 2022. Duoen har allerede startet arbeidet mot lekene og har vært både i Kina og sist i Norge sammen med laget, melder NRK.

NRKs skiskytterekspert, Ola Lunde forteller at kineserne satser knallhardt, men tror det skal bli vanskelig for herrene å hevde seg så tidlig som i 2022.

– På damesiden har de en mulighet, men per nå ingen på herresiden. Kanskje stafett for damer. Der kan de ha en sjanse. De har veldig gode resultater på sine yngre løpere i junior-VM og sommer-VM på rulleski. De har mange gode juniorer, men jeg tviler på at de kan bli gode nok til 2022, forteller han til NRK.

Han tror samtidig at Bjørndalen kommer til å være nådeløs og kreve mye av utøverne sine.

– Jeg tror han er knallhard som trener. Han vet hva som må til. De kineserne som får han vet at han er den største som har vært. De kan bli trent for hardt, men det kommer an på hvor de er i utviklingstrappa. Det er viktig at de tar stegene riktig, sier han til statskanalen.

De påtroppende trenerne kommer til jobben med svært gode CV-er i bagasjen. Bjørndalen står med hele 58 medaljer i OL og VM, mens kona Domratsjeva endte på 12.

 

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);