Oppsiktsvekkende nyhet om Frida Karlsson (20) etter seieren i Holmenkollen: «Utrolig synd»

20 år gamle Frida Karlsson tok sin første verdenscupseier i karrieren for seks uker siden i Holmenkollen, da hun knuste Therese Johaug (31) på oppløpet under tremila.

Under det ekstremt spennende rennet lå Karlsson på et tidspunkt nesten ett minutt bak Therese Johaug, men etter et smart taktisk skibytte begynte den unge svensken å ta faretruende raskt innpå Johaug i front.

En snau kilometer før mål var den nåværende og den fremtidige skidronningen samlet, og det viste seg at stjerneskuddet Karlsson var hakket hvassere i spurten.

Vinner skal få utbetalt bonus – ikke fått pengene

For herrene var det russiske Aleksandr Bolsjunov som vant årets femmil,- og vinnerne av herrens femmil og kvinnenes tremil skulle i utgangspunktet fått en seiersbonus på 100.000 kroner av arrangøren.

Men ingen av utøverne har fått pengene overført for seieren ennå. Det synes 20-åringens mor er veldig synd.

«Hvis det ikke løser seg, er det utrolig synd for en 20-åring som nettopp har vunnet sin første verdenscupseier», sier moren til Frida Karlsson, Mia Karlsson til VG. Mia Karlsson fungerer også som datterens manager.

https://www.instagram.com/p/B1OIDuXozUV/

Det var NRK som først omtalte saken om at Holmenkollen Skifestival har valgt å ikke gi utøverne bonusene sine. Dette gjelder ikke bare vinnerne, for NRK har også fått bekreftet at Therese Johaug, Simen Hegstad Krüger og Emil Iversen ikke har fått sine bonuser for pallplassene.

Hegstad Krüger og Therese Johaug kom på 2.-plass i sine respektive øvelser og skulle begge fått utbetalt 75.000 kroner, men de har heller ikke fått noen beløper. Emil Iversen kom på 3.-plass og har heller ikke fått sin bonus, som skulle være på 50.000 kroner.

Det viser seg at Det Internasjonale Skiforbundet (FIS) ikke har noe ansvar for å gi utøverne pengepremiene sine, og at det er arrangøren som sitter på alt ansvaret.

«I den situasjonen vi er, så har styret handlingsplikt. Vi må se til at vi har redningsplanen i orden først, før vi kan betale våre kreditorer. Det er altså en utbetaling som må vente til vi har alt under kontroll», sa lederen av Holmenkollen Skifestival, Kristin Vestgren Sæterøy til NRK om de utestående beløpene.

Du kan se Karlsson spurtslå Johaug på NRK her!

Det blir spennende å se når skistjernene vil få belønning for de gode prestasjonene sine!

Tror du Frida Karlsson kommer til å bli den største skistjernen i verden gjennom 2020-tallet?