Petter Northugs alvorlige ord om Therese Johaugs comeback – og hvordan det vil påvirke svenskene

Alle snakker om comeback for Therese Johaug.

Nå går Petter Northug inn i debatten om dronningens tilbakekomst.

Og avslører hva det betyr for svenskene Frida Karlsson og Ebba Andersson.

Det har gått to år siden Therese Johaug avsluttet sin suksessrike skikarriere. Etter å ha dominert distanserennene fullstendig i flere år, valgte den norske skidronningen å bøye seg og la tronen stå fri for nye skiløpere.

Johaug vender tilbake

Siden den gang har vi sett Ebba Andersson bli VM-dronning, både Frida Karlsson og Jessie Diggins vinne Tour de Ski. Samtidig som det norske kvinnelandslaget ble dårligere og dårligere og falt mer og mer bak verdenseliten.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Johaug har rukket å bli mor til en datter i mellomtiden, men det har alltid vært en gnist av håp om at hun kommer tilbake på sporet igjen. 35 år gammel er det nå mer aktuelt enn noen gang og det som tiltrekker er ski-VM 2025 på hjemmebane i Trondheim og fremfor alt et historisk femmilsløp.

Northugs erkjennelse

Mange har snakket om en retur for Johaug, med utrolige 14 VM-gull til gode, og selv har hun ikke bestemt seg ennå – men er tydelig interessert. Nå går Petter Northug inn i debatten og sier hva han egentlig mener om et comeback for sin tidligere landslagskollega.

– Jeg er litt usikker. Det håper vi på, å kunne ha Therese som et ess i ermet mot de svenske damene i en tøff femmil på et VM på hjemmebane, innrømmer Northug overfor Radiosporten.

Artikkelen fortsetter etter bildet.

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB

I løpet av helgen som var, fikk vi se Frida Karlsson vinne femmila i Holmenkollen og Ebba Andersson bli nummer to. Svenskene sies også å være favoritter i VM-femmilen hvis det ikke skjer noe uventet, som at en viss Johaug plutselig står på startfeltet igjen.

– Femmila vil ha tøffe og lange stigninger, som passer Therese og som vi vet ikke passer svenskene. Som vi så i helgen skulle jeg gjerne hatt en sterk Therese i starten for å stå opp mot Frida og Ebba som er veldig gode distanseløpere, sier Northug til den svenske radiokanalen.

Hva tenker du om et comeback for Johaug? Del artikkelen og si din mening!

Takk for att du abonnerer!
Noe gikk galt. Vennligst prøv igjen senere.

Meld deg på vårt nyhetsbrev