Petter Northugs gigantiske raseri – hele Norge hamrer løs mot Frida Karlsson og de svenske stjernene: «Slutt med sporten» - Sportsbibelen

Petter Northugs gigantiske raseri – hele Norge hamrer løs mot Frida Karlsson og de svenske stjernene: «Slutt med sporten»

Sverige raste mot det norske publikum i Granåsen.

Men sprintvinner Kristine Stavås Skistad er uenig.

Heller ikke Johannes Høsflot Klæbo eller Petter Northug.

– Herregud…, sier Klæbo.

Kristine Stavås Skistad er hovedkonkurrenten til de svenske sprintstjernene. Men hun var faktisk nær ved ikke en gang å gå videre fra kvalifiseringen under fredagens sprintkonkurranser hjemme i Trondheim. Men det ville likevel bli en total suksess for stjernen, som for første gang denne sesongen brøt den svenske dominansen.

Svenskene rasende

I en heftig finale så Linn Svahn og Emma Ribom lenge ut som å plukke en svensk double. Men etter et magisk brudd av Skistad, måtte Sverige ta til takke med andre- og tredjeplassen. Men etterpå handlet det om publikum.

Flere svenske stjerner var rasende på behandlingen i løpet av dagen, og spesielt det faktum at de svenske skiløperne ble buet av publikum utover dagen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Foto: Henrik Montgomery / TT

Frida Karlsson og Emma Ribom mente at publikum skulle vokse opp.

– Jeg synes det er barnslig. Det er sikkert mange barneklasser her, men de blir snart voksne også, sier Karlsson.

– Vi har hørt mye burop, både når vi har løpt til start, blitt presentert og gått opp på pallen. Jeg synes det er litt kjedelig og dårlig holdning. Du kan heie på de du vil heie på, men du trenger ikke bue svenske skiløpere, sier Ribom.

Northugs vrede

Men stjernene får ikke gjennomslag i Norge. Etter sin seier gikk Kristine Stavås Skistad i stedet ut og applauderte det norske publikummet.

– Jeg kunne ikke hatt det bedre. Det var veldig gøy å spille på hjemmebane og det var et flott publikum som heiet oss frem i dag, sier hun til Nettavisen.

Hun får også støtte av Johannes Høsflot Klæbo, som vant herresprinten overlegent.

– De må kanskje vaske ørene, sier han, og fortsetter:

– Det er en del av sporten. Herregud… Du skal være glad for at det er folk på konkurransene, og resten må du tåle, publikum mener vel ikke noe personlig.

AFP PHOTO / JONATHAN NACKSTRAND

Til og med Petter Northug, som i løpet av karrieren ofte hadde duster hos ulike publikummere, slår tilbake.

– Det var folk som lagde gryntelyder til meg, og holdt opp plakater med griser, da jeg konkurrerte i Falun. I Stockholm mottok jeg drapstrusler. Hvis du synes dette er respektløst, bør du slutte med sporten, gå og sette deg på et bibliotek og lese en bok i stedet.

Takk for att du abonnerer!
Noe gikk galt. Vennligst prøv igjen senere.

Meld deg på vårt nyhetsbrev