Publikum kastet øl på utøvere – nå slakter langrennsjentene Kollen-publikumet

Helgens langrennsfest i Holmenkollen ble en skandale. Marit Bjørgen og resten av langrennsjentene så lørdagens kaos på TV. De er ikke fornøyde med publikums oppførsel.

Lørdagens femmil i Holmenkollen utartet seg fra å være en folkefest til å bli en fylleslag. Slåssing, skader og folk i trikkesporet var bare noe av det politi og annet personell måtte håndtere.

Men også under selve rennet skjedde ting som absolutt ikke burde skjedd. Den svenske langrennsløperen Daniel Rickardsson hevdet at han fikk kastet øl på seg – midt under løpet. Han betegnet det hele som et «kaos».

Det var roligere da Marit Bjørgen gikk inn til seier på tremila dagen etter «sjøslaget». Hun var ikke fornøyd med publikums ølkasting dagen før.

– Det som skjedde med Rickardsson, er ikke bra. Det skal ikke skje. Jeg så på TV i går at det var folk som omtrent løp ut i løypa. Det er viktig å ha sikkerhet, sa Bjørgen til Dagbladet.

Også lagvenninne Astrid Uhrenholdt Jacobsen reagerer kraftig på den dårlige oppførselen.

– Det er bare ikke akseptabelt. Selv om folk drar opp i Holmenkollen for å lage en fest, er det ikke en russefest uten grenser og regler. Det må gjøres grep, men jeg har ikke fasiten på hvilke. Det er umulig å ransake alle som er her.

– Jeg setter pris på at de som står i løypa i dag er interesserte i langrenn. Så mange folk på femmila og den gode stemninga er veldig bra. Men de som reiser opp, må huske at alle har et ansvar for å oppføre seg, selv om det er alkohol involvert, sa Jacobsen.

DEL om du er enig i at lørdagens skandale aldri må gjenta seg!

 

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);