Gjorde rent bord i helgen: Nå hylles han av en av Norges største idrettshelter

Når det kommer til å vinne, er det få som historisk sett er bedre enn Ole Einar Bjørndalen.
Nå hyller skiskytteren Johannes Høsflot Klæbo etter sistnevntes svært imponerende helg.

I helgen begynte langrennsløperne verdenscupsesongen med minitour i Ruka. Der dominerte som kjent Johannes Høsflot Klæbo på herresiden. 21-åringen vant både sprinten, klassisk og den avsluttende jaktstarten. Det får Ole Einar Bjørndalen til å bruke store ord.

– Det han gjør på sprinten og et så bra klassiskrenn etterpå – det er imponerende. Det er helt vanvittig. Jeg kan ikke huske at noen har gjort det på den måten. I alle fall når han går en sprint der han bare går i fra. Så er han også suveren på klassisk dagen etterpå. Jeg kan ikke huske å ha sett det. Det er imponerende. Så klarer han å holde unna på skøytingen også, sier Bjørndalen til TV 2.

Få vet mer om å vinne enn Bjørndalen. Han har utrolige 58 medaljer fra VM og OL. 28 av dem er av edleste metall. Klæbos prestasjoner har fått folk til å snakke om enda et norsk gullhåp i Sør-Korea, ikke bare på sprint, men også på de lengre distansene. Selv har Bjørndalen og resten av de norske skiskytterne en fenomenal motstander i form av Martin Fourcade.

Franskmannen har vunnet så og si alt som kan vinnes de siste årene. Under fjorårets skiskytter-VM i Oslo tok han gullet på fire av seks øvelser.

– Han er et spesielt talent. En vanvittig utøver som har tatt skiskyting til et nytt nivå. Han går ekstremt fort og er stabil på skytingen. Så får vi se om han klarer det i nok en sesong. Mye tyder på at han har sjanse til det, men det er mange som er sugne på å konkurrere mot ham igjen, sier Bjørndalen.

Del hvis du heier på Ole Einar Bjørndalen – og hvis du tror Johannes Høsflot Klæbo kommer til å dominere skisporten!