Russer raser mot norsk bronsevinner: – Motbydelig

Det russiske paret i mixed-curling måtte gi bronsemedaljene sine til Kristin Moen Skaslien og Magnus Nedregotten etter en positiv dopingtest. Nå langer en av russerne ut mot Nedregotten.

Det norske curlingparet Kristin Moen Skaslien og Magnus Nedregotten tapte bronsefinalen i OL mot russerne Aleksander Krusjelnitskij og Anastasija Bryzgalova. Det var likevel de norske utøverne som fikk bronsemedaljene, siden Krusjelnitskij avla en positiv dopingprøve under mesterskapet i Pyeongchang.

Nå raser Bryzgalova mot Nedregotten.

– Bare nordmannen var ufin. Han var bare motbydelig. Han sa at han så fram til å glede seg over medaljen, og så stjal russerne dette øyeblikket fra ham, forteller hun til avisen Sovjetskij Sport.

VG har konfrontert Nedregotten med det oppsiktsvekkende utsagnet.

– Det er bare trist at man kommer med slike uttalelser nå i ettertid. Det er unødvendig og ikke hyggelig å høre. Samtidig må det jo være forferdelig for henne å være på lag med en som er tatt for doping og miste en OL-medalje. Hun har jo ikke gjort noe galt, sier Nedregotten til VG. 

– Det får stå for hennes regning. Det jeg har sagt er at prestasjonen under OL tilsa en fjerdeplass og at vi fikk en bronse. Det føltes veldig rart. Samtidig tok jeg forbehold vedrørende dopingtesten, og dersom det var sant så er det slik i idrett at hvis du tester positivt på et forbudt stoff så har du jukset.

Skaslien og Nedregotten fløy tilbake til Pyeongchang og mottok medaljene 11 dager etter at de tapte bronsefinalen.

Hva tenker du om dette? Si din mening i kommentarfeltet!

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);