Ny russisk dopingskandale kan bety norsk OL-sølv

Russerne Alexej Petuchov, Jevgenija Sjapovalova, Maxim Vylegzjanin och Julia Ivanova skal være utestengt fra alle fremtidige OL. I tillegg mister de resultatene sine fra Sotsji i 2014.
Det kan bety norsk medaljejubel.

Martin Johnsrud Sundby havnet på fjerdeplass på femmila i Sotsji. Aleksandr Legkov og Vylegzjanin tok henholdsvis gull og sølv. Legkov har allerede blitt fratatt resultatene sine fra OL på hjemmebane. Nå skal Vylegzjanin være en av fire løpere som straffes på samme måte, ifølge det russiske nyhetsbyrået TASS og nettstedet Sputniknews, skriver Aftonbladet.

Ilja Tsjernousov tok bronsen, som nå ser ut til å bli gull, på distansen. Dermed ser det ut til at Johnsrud Sundby fort vil motta en sølvmedalje i posten – nesten fire år etter mesterskapet.

Vylegzjanin tok også sølv på lagsprinten sammen med Nikita Krjukov. Dermed er det også mulig at Petter Northug og Ola Vigen Hattestad rykker opp på bronseplass på den distansen. Samtidig ser det også ut til å bli bronsemedalje på stafetten, der russerne, med Legkov og Vylegzjanin på laget, ble nummer to.

– En bronsemedalje noe for meg å si i denne sammenhengen. Jeg tenker på sportens beste i denne saken, sa Northug til tvsporten om en mulig stafettmedalje for en drøy uke siden.

Del denne saken om du også håper vi får en slutt på doping!