Sjokknyheten ryster hele Norge – Lucas Braathen avslutter karrieren bare 23 år gammel etter storkrangelen

Lucas Braathen (23) er en del av alpinistene på landslaget.

Han har lenge vært sett på som en meget lovende alpinist.

Braathen imponerte sterkt forrige sesong i verdenscupen, hvor han blant annet sikret seg førsteplass tre ganger i løpet av sesongen.

Han har totalt vunnet fem verdenscupsrenn i karrieren.

Nå deler han en sjokkbeskjed.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Foto: AP Photo/Gabriele Facciotti

Legger opp

I likhet med flere utøvere, som for eksempel Johannes Høsflot Klæbo, har også alpinistene vært i konflikt med skiforbundet.

Dette skal dreie seg om en representasjonsavtale, hvor Braathen stilte i en reklamekampanje for klesmerket J. Lindeberg. Skiforbundet er sponset av klesmerke Helly Hansen.

I en pressekonferanse, som finner sted to dager før årets første verdenscupsrenn, annonserer Braathen at han har fått nok – og legger opp.

– Det har vært en ekstremt respektløs behandling, sier Braathen på pressekonferansen.

Braathen skal har blir varslet av skiforbundet om at det venter en bot.

Alpinisten innrømmer på pressekonferansen at han gjorde en feil.

– Det jeg er lei meg for er at jeg har synket ned på skiforbundets nivå slik de har behandlet oss. Jeg har beklaget overfor Helly Hansen og lagkameratene. Jeg beklager dog ikke til skiforbundet. Dette kunne vært unngått om vi hadde hatt en konstruktiv dialog, sier Braathen.

Han forteller at han legger opp.

– Jeg er ferdig. For første gang på en årrekke føler jeg meg fri.

Han legger til at han ikke legger opp i protest. Han forteller at han ikke bare legger skiene på hylla, men også gleden.

– Jeg legger ikke opp i protest. Jeg legger ikke for at jeg er hevngjerrig. Jeg lever etter mottoet som sier at jeg skal gjøre det som gjør meg mest glad til enhver tid. Det systemet vi har i dag som er i strid med loven, mener jeg. Så går ikke dette lenger. Vi må snakke sammen, sier Braathen.

Del gjerne denne artikkelen videre med dine venner.