Skihopper Thea Kleven er død – ble bare 17 år gammel - Sportsbibelen

Skihopper Thea Kleven er død – ble bare 17 år gammel

Skihopper Thea Kleven døde den 17. desember – hun ble bare 17 år gammel.

Det melder VG i dag, 27. desember.

Flere medier omtaler Thea Kleven som et enormt hopptalent. Tidligere i desember havnet hun på en sjetteplass da Aftenposten kåret landets ti mest lovende, unge skihoppere.

Det er Skiforbundet som har meldt om Thea Klevens død, i en pressemelding:

«Hele hoppfamilien er i sorg etter Theas bortgang. Våre tanker går først og fremst til familien. Samtidig er det viktig for meg at vi gjør alt for å ivareta lagvenninner og støtteapparat. Det er satt inn ekstra ressurser for å hjelpe et lag i stor sorg. Dette har gått sterkt inn på oss alle, og aller tøffest har hoppjentene det».

Ifølge VG sier hoppsjef Clas Brede Bråten følgende:

– Vi vil aldri glemme Thea. Hun var med i vårt «Prosjekt-2022» og hadde en lys framtid i hoppbakken. Thea hadde alle forutsetninger for å bli en hopper av internasjonalt format, og hennes deltakelse i verdenscupen vitner om hvor stor tro vi hadde på Gjerpenkollen-hopperen. Nå ber jeg om at hoppfamilien får fred i en høytid som er blitt veldig annerledes for oss.

Skiforbundet opplyser også om at det ikke vil bli gitt noen ytterligere kommentarer, og ber mediene respektere familiens ønske om å få sørge i fred.

Hvil i fred, Thea Kleven.