Skihopper Thea Kleven er død – ble bare 17 år gammel

Skihopper Thea Kleven døde den 17. desember – hun ble bare 17 år gammel.

Det melder VG i dag, 27. desember.

Flere medier omtaler Thea Kleven som et enormt hopptalent. Tidligere i desember havnet hun på en sjetteplass da Aftenposten kåret landets ti mest lovende, unge skihoppere.

Det er Skiforbundet som har meldt om Thea Klevens død, i en pressemelding:

«Hele hoppfamilien er i sorg etter Theas bortgang. Våre tanker går først og fremst til familien. Samtidig er det viktig for meg at vi gjør alt for å ivareta lagvenninner og støtteapparat. Det er satt inn ekstra ressurser for å hjelpe et lag i stor sorg. Dette har gått sterkt inn på oss alle, og aller tøffest har hoppjentene det».

Ifølge VG sier hoppsjef Clas Brede Bråten følgende:

– Vi vil aldri glemme Thea. Hun var med i vårt «Prosjekt-2022» og hadde en lys framtid i hoppbakken. Thea hadde alle forutsetninger for å bli en hopper av internasjonalt format, og hennes deltakelse i verdenscupen vitner om hvor stor tro vi hadde på Gjerpenkollen-hopperen. Nå ber jeg om at hoppfamilien får fred i en høytid som er blitt veldig annerledes for oss.

Skiforbundet opplyser også om at det ikke vil bli gitt noen ytterligere kommentarer, og ber mediene respektere familiens ønske om å få sørge i fred.

Hvil i fred, Thea Kleven. 

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);