Skrekktall for langrennsporten – etter Northugs avskjed

Petter Northug la i desember opp som skiløper på toppnivå. Det har påvirket norsk langrenn.

Etter at skikongen fra Mosvika abdiserte har medieoppmerksomheten rundt herrelangrenn stupt med hele 42 prosent. Det viser en analyse Sponsor Insights har gjort på vegne av NRk.

At Petter Northug har vært viktig for interessen er det ingen tvil om. I perioden før OL i Pyeongchang var Northug nevnt i hele 60 prosent av sakene. Men selv etter at han gikk sitt siste renn på toppnivå er han fortsatt en populær figur i mediene og er omtalt i 27 prosent av sakene knyttet til herrelangrenn.

Bekymret for utviklingen

Langrennsekspert i NRK, Fredrik Aukland mener det er en urovekkende utvikling.

– Det viser på mange måter at Northug har hatt en enorm innvirkning på inntektene til Norges Skiforbund. Det har de kunne nyte godt av i mange år. Nå har de en utfordring. Jeg spår at inntektene vil gå mer ned nå som Northug er borte, sier Aukland – og legger til:

– Det blir en stor utfordring for skiforbundet å ivareta norsk langrenn i lang tid fremover når den største stjernen ikke lengre er med.

Kommentator i Adressa Birger Løfaldli deler Auklands bekymring.

– Sponsorer vil være synlige og jeg tror det kan bli tøffere i sponsormarkedet for skiforbundet, hvis omtalen blir mindre og norske skiløpere mindre synlige i mediebildet. De er i konkurranse med andre idretter, som fotball, håndball, og flere, sier Løfaldli.

Del artikkelen hvis du savner Petter Northug i skisporet! window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);