Slik kommer Johaug til å bli hetset i comebacket: «Det er tid for payback»

Før verdenscupcomebacket i Ruka i helgen blir Therese Johaug beskrevet som jukser i den svenske avisen Expressen.

Forrige helg stod hele Ski-Norge med åpne armer for å ønske skistjernen tilbake etter den to år lange dopingdommen. I verdenscupen kan Johaug forvente seg en helt annen velkomst.

Svenske Expressen har Johaug på listen over dopingdømte utøvere som er tilbake i sporten. Martin Johnsrud Sundby er også nevnt i listen etter dommen han pådro seg for bruk av astmamedisin.

Santtu Silvennoinen, journalist i Iltalehti Finland tror Johaug kan forvente pipekonsert i de finske skoger. Etter dopingskandalen som rystet Lahti-VM i 2001 var ikke norske medier nådig med finnene. Det forventer journalisten vil slå tilbake på de norske løperne.

– Publikum kommer til å bue på Johaug. Jeg er ganske sikker på at hun ikke kommer til å få en varm velkomst fra det finske publikummet. De kommer aldri til å glemme all dritt-slengingen fra Norge den gangen. Nå er det tid for «payback», sier Silvennoinen til Expressen.

Forberedt på alt

Det er noe Johaug har forberedt seg på, ifølge manager Jørn Ernst.

– Vi er forberedt på at det kan komme sånne ting, i alle fall nå i starten. Det kan komme fra Finland også. Therese er også godt forberedt på det, det har vært en del sånne oppslag gjennom åra. Jeg tror ikke det påvirker Therese. Men det er ikke noen hyggelig lesning, sier Ernst til Dagbladet.

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);