Slik skal Northug slå Klæbo og de andre langrennskometene - Sportsbibelen

Slik skal Northug slå Klæbo og de andre langrennskometene

Petter Northug ønsker å komme seg til toppen av seierespallen igjen, men i veien står blant andre Johannes Høsflot Klæbo.

Northug har hatt to skuffende sesonger og har blant annet slitt med overtrening og sykdom. Det toppet seg tidligere i år, da 32-åringen ikke ble tatt med i Norges OL-tropp.

Nå er han tilbake på landslaget, etter å ha stått utenfor i fem år. Skiftet innebærer en treningshverdag sammen med unggutten som på mange måter har tatt over Northugs hegemoni i langrennsverden: Johannes Høsflot Klæbo.

21 år gamle Klæbo har revolusjonert langrennssporten med hans særegne klyv og enorme tempo i feltet – ikke helt ulikt måten Northug endret sporten med hans «lureløp» og eksplosive spurter.

– Det er ingen tvil om at han går så raskt i sprint nå at det er vanskelig å være med Johannes inn på oppløpet. Det må jeg i første omgang konsentrerer meg om, sier Northug til Dagbladet.

Sammen med jevnaldrende talenter som Aleksandr Bolsjunov og Denis Spitsov setter Klæbo et svært høyt tempo i feltet på på sprint og fellesstart. Northug har imidlertid seiersoppskriften klar:

– Mye har endret seg og nye profiler har kommet opp. Jeg må trene rett og trene mye for å slå de nye unge profilene. De er råsterke.

DEL artikkelen om du gleder deg til å se Petter Northug, Johannes Høsflot Klæbo og de andre langrennsløperne konkurrere den kommende sesongen!