Slik skal Northug slå Klæbo og de andre langrennskometene

Petter Northug ønsker å komme seg til toppen av seierespallen igjen, men i veien står blant andre Johannes Høsflot Klæbo.

Northug har hatt to skuffende sesonger og har blant annet slitt med overtrening og sykdom. Det toppet seg tidligere i år, da 32-åringen ikke ble tatt med i Norges OL-tropp.

Nå er han tilbake på landslaget, etter å ha stått utenfor i fem år. Skiftet innebærer en treningshverdag sammen med unggutten som på mange måter har tatt over Northugs hegemoni i langrennsverden: Johannes Høsflot Klæbo.

21 år gamle Klæbo har revolusjonert langrennssporten med hans særegne klyv og enorme tempo i feltet – ikke helt ulikt måten Northug endret sporten med hans «lureløp» og eksplosive spurter.

– Det er ingen tvil om at han går så raskt i sprint nå at det er vanskelig å være med Johannes inn på oppløpet. Det må jeg i første omgang konsentrerer meg om, sier Northug til Dagbladet.

Sammen med jevnaldrende talenter som Aleksandr Bolsjunov og Denis Spitsov setter Klæbo et svært høyt tempo i feltet på på sprint og fellesstart. Northug har imidlertid seiersoppskriften klar:

– Mye har endret seg og nye profiler har kommet opp. Jeg må trene rett og trene mye for å slå de nye unge profilene. De er råsterke.

DEL artikkelen om du gleder deg til å se Petter Northug, Johannes Høsflot Klæbo og de andre langrennsløperne konkurrere den kommende sesongen!

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);