Slik sørger konkurrentene over Vibeke Skofterud: – Et forbilde

Svenske langrennsutøvere og andre konkurrenter er sjokkerte etter at Vibeke Skofterud ble funnet død søndag.

– Vibeke Skofterud var et av mine forbilder da jeg kom på landslaget. En positiv person og gledesspreder som virkelig bidro til det fine samholdet på det norske laget, skriver den svenske langrennsstjernen Charlotte Kalla i en SMS til Expressen.

Søndag rystet nyheten om Vibeke Skofteruds bortgang Idretts-Norge, men nyheten har også vakt sterke følelser utenfor Norges landegrenser.

– Det er ubehagelig og vanskelig å skjønne at en slik livsglad, positiv og energifylt idrettskollega som Vibeke Skofterud ikke lengre er med oss, sier Kalla.

Politiet har sagt at Skofterud mest sannsynlig døde som følge av en ulykke med vannskuter. Den tidligere langrennsstjernen ble 38 år gammel. Hennes største øyeblikk i skisporet var nok da hun vant OL-gull på stafetten i Vancouver i 2010. Hun la opp i 2015.

Finske Aino-Kaisa Saarinen er sjokkert over nyheten. Hun var glad for at den gamle konkurrenten hadde begynt å jobbe som ekspert for Eurosport, slik hun gjorde under årets OL. Det var i Pyeongchang de to skulle møtes for siste gang. Det er et møte Saarinen husker godt.

– Jeg trente i løypene da jeg hørte en kjent stemme. Vibeke ropte til meg og sa at jeg fortsatt måtte nyte opp- og nedoverbakkene med en toppidrettsutøvers fysikk. Det var ikke lenger så lett for henne, sier Saarinen til Ilta-Sanomat.

Sprintesset Stina Nilsson er også i sorg. På Instagram forteller hun om hvordan Skofterud inspirerte henne før hun konkurranse i Holmenkollen i 2015.

««Fortsett med å gjøre din greie, Stina, du trengs for å utfordre de norske.» – Vibeke Skofterud, Holmenkollen 2015. Takk for all inspirasjon. Mine tanker går til familie og venner.» skriver Nilsson.

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);