Stina Nilsson støtter den norske treneren i stormen: – Den beste treneren jeg har hatt

Den svenske langrennsstjernen Stina Nilsson er uenig i den krasse kritikken fra Maria Rydqvist mot den svenske landslagstreneren Ole Morten Iversen fra Norge.

Forrige sesong var det definitive gjennombruddet for Nilsson. 23-åringen herjet til tider i sprint og viste også større styrke på de lengre distansene enn tidligere, trolig mye takket være norske Iversen.

Etter sesongen fikk likevel landslagstrener Iversen sterk kritikk fra Rydqvist. Den rutinerte svenske jenta hevdet at Iversen behandlet kvinner og menn forskjellig og mente av treneren var upassende for rollen sin.

Populære Charlotte Kalla har allerede gitt støtte til Iversen, men nå følger også Nilsson og Anna Haag etter.

– Jeg har ikke fulgt så mye med i denne debatten, men alt jeg kan si er at Ole Morten en fantastisk bra trener, han er den beste treneren jeg har hatt. Jeg er veldig fornøyd med stemningen vi har hatt i laget, og det er synd hvis Maria har følt på dette, sier Nilsson, ifølge Expressen.

Også Haag har gitt sin fulle støtte.

– Jeg kan bare svare på hvordan jeg synes at det har fungert, og jeg synes det har fungert utrolig bra. Jeg har veldig, veldig stor tillit til Ole Morten. Jeg anser han som en stor faktor til at jeg kom opp på det nivået jeg gjorde i fjor, sier Haag.

Den svenske langrennsledelsen har også svart på kritikken fra Rydqvist.

– Det er nok Maria som bør ransake seg selv, sa landslagssjefen Johan Sares.