Store kritikken mot svenske Frida Karlsson – hele Norge raser nå mot stjernens oppførsel: «Det er typisk henne»

Sesongens siste konkurranse var kontroversiell for svenske Frida Karlsson.

I Norge hagler kritikken mot henne.

– Det er typisk Frida, sukker Astrid Øyre Slind.

Sesongens siste konkurranse var en 20 kilometer lang massestart i Falun, men for Frida Karlsson ble sesongen avsluttet med stor skuffelse. Frida Karlsson hadde en elendig dag ute i løypa, og hun knakk ikke bare en stav, men to. Det var da Karlsson skulle bytte ut sin første ødelagte stav at ulykken skjedde igjen, da hun kolliderte med norske Astrid Øyre Slind.

Det store sinnet

Frida Karlsson prøvde å se ut til siden av løypa på leting etter en ny stav, men krasjet deretter inn i Øyre Slind, noe som førte til at Karlsson fikk ødelagt en annen stav. Og for nordmannen gjorde kræsjen at hun mistet sjansen til topplasseringer. Og det var ikke akkurat blide fjes fra norsk side etterpå.

Foto: Henrik Montgomery / TT

Astrid Øyre Slind kalte svenskens handlinger i sporet «jævlig unødvendig», og norske eksperter kritiserte Karlsson hardt.

– Frida er desperat der, hun går rett inn i Astrid, og ødelegger en stav for henne. Veldig klønete situasjon, sier NRKs ekspert Fredrik Aukland.

“Typisk Frida…”

Frida Karlsson sa imidlertid at hun ikke fortjente å bli klandret for situasjonen, og at det i slike tilfeller like mye var Øyre Slinds feil.

– Jeg skulle se etter en ny stav og jeg var veldig tydelig og signaliserte at jeg skulle ut dit, så jeg tror hun kunne ha forstått signalet, forklarte Frida Karlsson etterpå.

Hun fortsetter:

– Hun ødela mitt også, så vi er ganske jevne der.

Foto: Pierre Teyssot, Shutterstock

Men Frida Karlssons forklaring har ikke mye til overs for Astrid Øyre Slind. I stedet sa hun at hendelsen var en «typisk» Frida Karlsson-hendelse.

– Jeg skjønner ikke hvordan det kan være min feil, for det er hun som krysser rett over sporet mitt. Dette er typisk Frida, sier hun.

Takk for att du abonnerer!
Noe gikk galt. Vennligst prøv igjen senere.

Meld deg på vårt nyhetsbrev