Sundby etter at gullforbannelsen fortsatte: – Nå har jeg ikke noe valg

Martin Johnsrud Sundby ble Norges beste på femmila da han endte på femteplass. Dermed mangler han fortsatt det individuelle mesterskapsgullet.

Iivo Niskanen knuste resten av konkurrentene og sikret finsk gull på OL-femmila. De norske løperne klarte ikke å henge med finnen og Aleksej Poltoranin da de rykket etter 20 km.

Russiske Andrej Larkov tok bronsen, mens Martin Johnsrud Sundby var nærmest pallen av de norske. Dermed fortsetter gullforbannelsen for 33-åringen. Sundby har mesterskapsgull i lagøvelser, men det individuelle gullet han så inderlig ønsker mangler fortsatt.

Etter rennet unngikk Eurosports reporter å spørre om det manglende gullet. Istedenfor spurte han Sundby om han blir å se i neste års VM i Seefeld.

– Ja, nå har jeg jo ikke noe valg, sa en skuffet, men lattermild Sundby til Eurosport.

Han kunne fortelle om et meget tungt løp.

– Vi fikk virkelig kjørt oss i dag. Vi kjemper det vi har hele veien for å holde oss i spillet. Vi gir oss pokker ikke, men i dag er vi langt unna å være med Iivo inn. Det er bare å erkjenne.

Niklas Dyrhaug forsøkte å henge seg på da Poltoranin og Niskanen stakk. Til slutt møtte han veggen – og hadde dermed ikke krefter til å kjempe om bronsemedaljen på slutten.

– Det er gullet man drømmer om og da må man gjøre det man kan for å ta det. Hadde jeg vært i det slaget jeg har vært når jeg har gått femmilen de siste årene, hadde jeg kunnet kjempe om det.

– Jeg tror vi alle fire er skuffet over dette resultatet her, sa Dyrhaug om de norske plasseringene.

DEL artikkelen om du heier på de norske langrennsløperne – og gratuler Iivo Niskanen!

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);