Svensk langrennsekspert synes synd på Johaug: – Vil ha henne tilbake så fort som mulig

Den svenske langrennseksperten Torbjörn Nordvall tror kvinnelangrenn går mot en vinter med fullstendig Marit Bjørgen-dominans om Therese Johaug ikke blir å får opphevet dopingdommen snart.

Nordvall har tidligere kalt Johaug-dommen for et justismord og etter at det ble klart at langrennsstjernen ikke er tatt ut på landslaget på grunn av dopingutstengelsen kommer svensken med en ny tirade.

– Og jeg har skrevet det mange ganger før: Johaug burde vært sluppet fri for lenge siden. Saken hennes blir bare mer og mer absurd når det kommer fram at legen fullstendig slipper straff. Må rettferdigheten til slutt seire i Johaug-saken; det vil si, at CAS-domstolen slår fast at det hele beror på en stor feil, og at Johaug vil få oppreisning for alle mistanker mot seg, skriver Nordvall på bloggen sin hos Nettavisen.

Nordvall er tidligere pressesjef i det svenske langrennsforbundet og har vært personlig medierådgiver for Charlotte Kalla. Han frykter interessen for kvinnelangrenn vil stupe ytterligere uten Johaug i sporet.

– Jeg vil ha henne tilbake så fort som mulig. Vi kan ikke ha en vinter til med kun Marit Bjørgen i toppen på distanserenn. Da kveles interessen, og spenningen uteblir for alle som følger sporten, skriver Nordvall.

Johaug har fått en utestengelse på 13 måneder for bruk av det forbudte stoffet clostebol og kan ikke delta i offisielle langrennssammenhenger før 18. november. I tillegg risikerer hun en enda hardere straff i domstolen CAS.