Svensk nettsted: – Northug-bror legger opp

Det svenske nettstedet Sweski.com hevder at Tomas Northug har bestemt seg for å gi opp langrennssatsingen etter en mislykket sesong.

I 2015 var lillebror Northug i sprintfinalen i VM og gjorde en svært god sesong totalt sett i 2014/15-sesongen. Etterpå har det derimot ikke gått like bra for nordmannen. I fjor startet ikke sprinteren et eneste verdenscuprenn på grunn av sykdom. Faktisk har Northug bare gått et verdenscuprenn etter VM-finalen.

Det skal være mye av årsaken til at Northug nå trolig legger opp. Det er det svenske skinettstedet Sweski.com som erfarer at Northug har mistet motivasjonen foran den kommende OL-sesongen.

Dermed mister Petter Northug trolig en viktig treningskamerat. I fjor stod begge sammen utenfor landslaget, og de gjennomførte mange økter sammen. Mye av årsaken til Tomas Northugs mislykkede sesongen var at 27-åringen gikk på samme treningssmell som storebror Petter.

For øvrig viste Tomas Northug gode takter under NM-sprinten i februar, men falt fra en plassering i toppen i semifinalen. Etterpå var han så skuffet at han vurderte å legge opp på dagen. Langrennsløperen fortsatte derimot og fikk fornyet kontrakten med Team Coop i mars. Da skulle Tomas akkurat på ferie til Portugal, noe han uttalte at han virkelig trengte. Manager for Northug-brødrene, Are Sørum Langås, sier derimot at den endelig avgjørelsen ikke er tatt.

– Nei. Det vil alltid være litt tro og tvil etter en lang sesong, og inn i en ny. Om Tomas kliner til videre inn i OL-sesongen eller ikke, skal Tomas selv få si noe om når tiden er inne, sier Sørum Langås til Nettavisen.