Svensk sinne etter skandalen i Holmenkollen – som alle gikk glipp av: «Jeg blir jævlig irritert»

På tross av tomme tribuner så ble det fortsatt folkefest i Holmenkollen forrige helg.
Og det ble en skikkelig nesten-skandale da en beruset mann tok seg inn i skisporet.
«Jeg blir faktisk jævlig irritert. Det der får ikke hende», sier den svenske landslagstreneren Mattias Persson til SportExpressen.

Det var en skandale som TV-seere gikk glipp av under helgens tremil i Holmenkollen. Svenske Frida Karlsson vant det klassiske løpet etter en veldig dramatisk sprint på oppløpet mot Therese Johaug.

Skiskandalen i Holmenkollen

Men selv om det var forbudt for publikum på tribunene, som var helt tomme, ble det likevel invitert til folkefest i marka. Tusenvis av tilskuere hadde kommet seg til skogen rundt skisporene for å se ski i verdensklasse.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Under løpet skjedde det en stor skandale som alle TV-seere gikk glipp av. Da det løp en beruset mann inn i langrennsløypa da skiløperne kom i full fart.

«Kunne gått riktig ille»

De norske stjernene Heidi Weng og Astrid Uhrenholdt Jacobsen var i nærheten av å kollidere med mannen.

«Det var nesten at Astrid og jeg ble meid ned av en som løp ute i løypa. At sånt skjer, er dumt. Det er ikke sånn det skal være. Han hoppet heldigvis ut av løypa igjen litt senere, men det kunne gått skikkelig galt. Det var bare flaks at det gikk bra», sa en irritert Weng til Dagbladet etter rennet.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Nå viser det seg at svenskene er sinte på grunn av skandalen. Den svenske landslagstreneren Mattias Persson var til stede i Holmenkollen og kan bekrefte at ingen svensker ble påvirket av innkomne tilskuere.
«Ikke som jeg vet i alle fall, det var ingen som nevnte det etterpå», sier han til SportExpressen.

«Jævlig irritert»

Men den svenske landslagstreneren er overhode ikke glad for denne store arrangørtabben. Faktisk er han rasende.

«Jeg blir faktisk veldig irritert. Innenfor avsperringene må det være høy sikkerhet. Det må ikke skje at folk kommer inn i langrennsløypa. Og at en så stor og anerkjent arrangør ikke kan sørge for at en ikke kommer inn på arenaen, det synes jeg faktisk er for dårlig, forteller Persson til Expressen.

Mattias Persson kan bekrefte at det var vakter på plass langs løypene og forstår derfor ikke hvordan dette kunne skje.

«Det er det. Og vi vet hvordan folk kan være på fylla. Men i år var det et veldig konsentrert spor, så det var ikke så mange steder å feste og samtidig være i nærheten av sporene. Det var et ganske avgrenset område på en knapp kilometer. Men… man lærer alltid noe nytt som arrangør», sier han i intervjuet.