Den svenske langrennsleiren med støtte til Johaug: – Jeg håper hun blir helt frikjent

Therese Johaugs sak skal snart opp i Idrettens Voldgiftsrett (CAS) i Lausanne, og flere svenske langrennsprofiler støtter 28-åringen.

Tirsdag begynner rettsaken som skal avgjøre om Johaug rekker OL eller ikke. Foreløpig har hun en dom på 13 måneder som tilsier at hun får med seg hele langrennsesongen, men Det internasjonale skiforbundet anket dommen.

Temaet Johaug er ikke bare et samtaleemne i Norge. Også i langrennsmiljøet og hos våre naboer i Sverige snakkes det ofte om saken.

– Man prøver å holde på med sitt og ikke bruke for mye energi på det, men selvsagt snakker vi fortsatt om det. Det er jo bare tragisk, vanskelig og utrolig kjedelig for hele sporten. Det påvirker oss fortsatt. Man vil bare at det skal bli ferdig, sier gullvinneren fra U23-VM, Anna Dyvik til Aftonbladet. 

Også veteranen Anna Haag er lei av hele saken. Hun håper at Johaug snart blir å se i sporet igjen.

– Jeg håper bare at det får en slutt snart, slik at Therese får en endelig beskjed sånn at hun har noe å henge tilværelsen på. Denne uvissheten må være vanskelig å leve med. Jeg håper å se henne på startstreken i OL. Det hadde vært morsomt, sier Haag til avisa.

Svenskenes norske landslagstrener, Ole Morten Iversen, er ikke i tvil om hva han mener om saken.

– Jeg håper hun blir helt frikjent, men jeg tipper at den nåværende dommen blir stående, sier Iversen.