Svenske Linn Svahn avslører hva hun egentlig synes om Petter Northug: «Han har virkelig vært min største…»

Linn Svahn er verdens beste sprinter akkurat nå.

Det kan svenskene faktisk takke skikongen Petter Northug for.

Svahn innrømmer hva hun egentlig mener om den norske legenden.

Svenske Linn Svahn er tilbake i den absolutte verdenstoppen igjen. Etter noen tøffe år på grunn av en langvarig skulderskade, har 24-åringen måtte kjempe utrolig lenge for å nå full kapasitet igjen.

Svahns storsuksess

Det skjedde noe på årets Tour de Ski da Svahn vant sitt første verdenscupstevne på over 1000 dager. Siden den gang har hun stilt opp seire i verdenscuppen og ligger på andreplass i sammenlagt.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Kristine Stavås Skistad og Linn Svahn etter sprint finaler i Davos. Foto: Terje Pedersen / NTB

Linn Svahn er verdens beste sprinter for øyeblikket – og grunnen til det har faktisk vært den norske legenden Petter Northugs finger i spillet. Den 14. desember 2019 endret svenskens liv seg for alltid.

Ordene om Northug

20 år gammel vant hun sitt aller første verdenscuprenn i sin første virkelige verdenscupstart. Etter konkurransen fikk hun også møte Northug og det ble følelsesladet på grunn av en gammel forelskelse.

– Jeg la ut et bilde på Instagram (se det under) for fire år siden da det var min største kjærlighet i livet, holdt jeg på å si. Jeg var 16 år og visste ikke bedre, innrømmet Svahn overfor SVT og fortalte mer om møtet.

– Han sa gratulerer og så ble vi enige om at jeg ikke var datteren til Gunde. Nå begynner folk å vite at det finnes andre Svahner enn Gunde i Sverige. Jeg får sette navnet mitt på kartet.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB

16 år gamle Svahn la ut bildet, se det under, på Petter Northug på Instagram gjorde det med masse hjerter og ordene «mannen i mitt liv». Nordmannen svarte også da med å skrive «kjære» tilbake.

Men i disse dager har følelsene kjølnet rundt idolet. Selv om han betydde mye for at hun skulle bli en så utrolig dyktig sprinter.

– I 2014-2015 var jeg litt pladask. Nå føler jeg… ser. Nah, det er nok slutt, sier Svahn i et gammelt intervju med Aftonbladet.

– Han er nok en legende innen ski. Han har virkelig vært mitt store idol i oppveksten. Da jeg var liten trente jeg utrolig hardt på sprint, for jeg visste at Northug er raskest og han vinner på sprint. Så var jeg i gang og bare kjørte sprint.

Her kan du se bildet:

Hva er din ærlige mening om Petter Northug egentlig? Del artikkelen og fortell oss hva du synes!

Takk for att du abonnerer!
Noe gikk galt. Vennligst prøv igjen senere.

Meld deg på vårt nyhetsbrev