Svenske stjernen Maja Dahlqvist erkjenner nå hva hun egentlig mener om erkerivalen Kristine Stavås Skistad: «Vi burde ikke…»

Kristine Stavås Skistad ertet på seg svenskene gjennom hele sesongen.

Nå innrømmer svensken Maja Dahlqvist hva hun egentlig synes om nordmannen.

Vi skal ikke være for snille mot hverandre, sier hun til SVT.

Verdens beste langrennsløpere lader i disse dager batteriene etter en lang sesong. Snart starter forberedelsene for fullt til den nye sesongen, og så bærer det av gårde til VM på ski i Trondheim i 2025.

Dahlqvists tøffe sesong

Forrige sesong ble en tøff sesong for den svenske veteranen Maja Dahlqvist. Etter å ha vunnet sprintcupen to år på rad, fikk hun det ikke til å stemme i verdenscupen og havnet langt nede på resultatlistene.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Foto: Henrik Montgomery / TT

Desto bedre gikk det for landslagskollega Linn Svahn, som endelig fant seg til rette igjen etter noen vanskelige år og radet opp seire i verdenscupen. Hun vant sprintcupen og ble nummer to i verdenscupen sammenlagt, men det kunne vært så mye bedre om det ikke hadde vært for en kjepphøy nordmann.

Skistads oppførsel

Kristine Stavås Skistad ble virkelig en erkerival til Svahn i sprintløpene og ga alle svenskene en dårlig tid med sine spydigheter og glis. Nordmannen kysset og hysjet på svenskene på målstreken etter å ha beseiret dem.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Maja Dahlqvist erkjenner nå hva hun mener om rivaliseringen med Norge og spesielt Stavås Skistad.

– Når vi står på startstreken, er det liksom Sverige mot Norge. Men utover det er det som om vi bare er mennesker som alle andre. Så det er ikke det at jeg føler det, vel, men rundt omkring, når vi ikke står på startstreken, er det god stemning, sier svensken i et intervju med SVT.

Dahlqvist irriterer seg slett ikke over nordmannens kjepphøye oppførsel, tvert imot setter hun pris på at det blir en del krangling i løpene.

– Nei, jeg synes det er ganske gøy. Det må være litt sånn på stedet også, tror jeg. At det skal være litt sånn at man kan få alt ut av seg selv, men også for at det skal være litt mer interesse rundt omkring for sporten. At det skjer litt og ikke bare at vi er for snille med hverandre hele tiden, sier svensken til TV-kanalen.

Hva synes du om Kristine Stavås Skistad? Del denne artikkelen og fortell oss hva du synes!

Takk for att du abonnerer!
Noe gikk galt. Vennligst prøv igjen senere.

Meld deg på vårt nyhetsbrev