Svenskenes kritikk mot Johannes Thingnes Bø – utspillet får nabolandet til å reagere sterkt: «Han begynner å bli…»

Johannes Thingnes Bø (30) er en av våre aller beste idrettsutøvere om dagen.

Det er på denne tiden av året vi endelig får se mannen fra Stryn dominere i skisporet igjen.

30-åringen beviser gang på gang at det er få som kan sammenligne seg med han i skisporet.

Det er bare å ta en titt på resultatene i løpet av hans karriere.

Han har fem gull, to sølv og én bronse fra OL, og han har 17 VM-gull, derav syv individuelle. Han har vunnet verdenscupen sammenlagt fire ganger.

Nå er sesongen endelig i gang, etter forrige helgs nasjonale sesongåpning. Verdenscupen åpner denne helgen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Foto: Shutterstock

Svenskene kritiske til Thingnes Bø

Det er duket for verdenscupåpning i Ruka, og endelig får vi se stjerner som Johannes Thingnes Bø tilbake i skisporet på en internasjonal arena.

I sesongoppkjøringen har Thingnes Bø rukket å bli far, og har vært ute og avslørt at han ikke har trent like godt som han normalt har gjort.

Det kjøper ikke svenskene.

– Jeg tror han begynner å bli veldig nervøs. Føler mye press. Jeg tror han kommer til å prestere på et veldig høyt nivå denne vinteren også. Han sier alltid at han ikke trener så det er ikke noe nytt, sier Sebastian Samuelsson til Expressen.

Jesper Nelin kjøper heller ikke uttalelsene til Thingnes Bø, og tror at selv om treningsnivået hans har minsket betyr ikke det at han ikke er i storslag.

– Jeg tror han har trent mye i sine dager. Så hvis han trener litt mindre tidsmessig og mer effektivt nå som han har tredemølle, tror jeg ikke det vil ha en negativ effekt på ham. Han har funnet noe som fungerer veldig bra for ham, trener en time mindre i uken eller så. Han trener absolutt ikke litt, sier Jesper Nelin.

Den svenske landslagstreneren Johannes Lukas bryr seg ikke nevneverdig om Thingnes Bøs utspill.

– Han er et enormt talent, det vet vi alle. Men samtidig tror jeg ikke alltid på det folk sier i media. Jeg bryr meg ikke så mye om hvordan andre trener. Det kan jeg ikke påvirke. Vi prøver å trene minst like mye, like bra som i fjor. Og det har vi gjort. Så han skulle ikke sitte stille i båten, sier Lukas.

Foto: Shutterstock

Del gjerne denne artikkelen videre med dine venner.

Takk for att du abonnerer!
Noe gikk galt. Vennligst prøv igjen senere.

Meld deg på vårt nyhetsbrev