Her er svenskenes uventede hyllest etter Northugs draktstunt

Onsdag vakte Petter Northug oppsikt da det ble klart at han kommer til å stille i en blågul Tre Kronor-drakt under helgens renn i Sverige. Nå mottar nordmannen overraskende hyllest.
– Ja, det er fantastisk. Kult! sier den svenske langrennsløperen Dick Axelsson.

Onsdag skapte Petter Northug nok en gang overskrifter. Denne gangen var det en spesialdesignet skidress som var grunnen. I helgen starter den svenske langrennssesongen i Bruksvallarna. Der vil Northug delta – kledd i en blågul skidress med den svenske Tre Kronor-logoen på brystet.

Svenskenes langrennslandslag er ikke så tett forbundet med logoen, men bruken av den (i tillegg til fargene) levner null tvil om at det er svenskene Northug nok en gang spøker med.

LES MER OM SAKEN: Northugs spinnville klesvalg forvirrer svenskene: «Spøk eller håning?»

Nyheten nådde etter hvert det svenske ishockeyforbundet. De benyttet først muligheten til å komme med et lite stikk mot Norge.

– Ja, hvem vil vel ikke kjøre i en Tre Kronor drakt? Om man er nordmann har man vel lengtet etter det hele livet, sier generalsekretær i det svenske ishockeyforbundet, Tommy Boustedt, til Sportbladet.

Boustedt påpeker også at de ikke eier rettighetene til de tre kronene og at Northug dermed har all rett til å konkurrere i den spesialdesignede dressen.

Ishockeystjernen Dick Axelsson velger å hylle Northugs stunt.

– Ja, det er fantastisk. Kult! Han er en stjerne som kan vekke følelser, samtidig som han er en fantastisk idrettsutøver. Jeg har alltid likt han. Jeg liker når man går egne veier, sier Axelsson.

Slik ser Northugs drakt ut: 

Foto: Privat

Del denne artikkelen om du også synes at Petter Northug er helt rå!