Sverige hyller det norske skiforbundets kontroversielle beslutning

Den svenske langrennsjefen har ingen betenkeligheter med at det norske skiforbundet støtter Therese Johaug med penger i kampen mot dopingdommen.

Torsdag ble det kjent at det norske skiforbundet allerede har betalt Johaugs regninger i kampen mot dopingdommen. Summen er allerede oppe på 700.000, men kommer til å stige etter at Det internasjonale skiforbundet (FIS) anket saken til Idrettens domstol (CAS).

Det har skapt både positive og negative reaksjoner, ettersom Johaug faktisk er dopingutestengt i 13 måneder for å ha brukt en leppekrem som inneholdt det forbudte stoffet clostebol etter råd fra daværende landslagslege Fredrik Bendiksen.

– Hvis en utøver hadde blitt utsatt for det samme fordi at vi sviktet som organisasjon, så ville også vi vært forberedt på å ta kostnadene, sier Sveriges landslagssjef, Johan Sares, til Expressen, og fortsetter:

– Jeg føler at dette er et tegn på at man, ut fra historien som man har gått ut med, der legen Fredrik Bendiksen har tatt på seg skylden i jobb for skiforbundet, så kan man ikke tolke det som noe annet enn at forbundet tar ansvar. Therese stolte på forbundets lege, og det fikk disse konsekvensene og når tar de ansvaret, sier Sars.

Canadas store skistjerne, Alex Harvey, som vant femmila i ski-VM i Lahti, er derimot skeptisk til at det norske skiforbundet tar regningen.

– Jeg er ikke komfortabel med det. Det ser ikke bra ut for forbundet. I Canada ville det ikke vært slik. Jeg har aldri opplevd at et forbund har tatt advokatregningen for noen andre, sier Harvey til NRK.