Tårevåt Svendsen takket Bjørndalen – men det var en annen person som virkelig fikk stemmen til å briste

Tårene overrasket Emil Hegle Svendsen på mandagens pressekonferanse.

– Jeg følte at jeg trengte å få OL-sesongen litt på avstand før jeg tok en avgjørelse. Erfaringen har vært at gnisten kommer tilbake når jeg har fått en pause. Det har jeg dessverre ikke gjort i år og derfor har jeg bestemt meg for at det nå er over, sa en gråtkvalt Emil Hegle Svendsen på mandagens pressekonferanse.

Dermed legger 32-åringen skiene og børsa på hylla etter blant annet åtte OL-medaljer og 21 VM-medaljer. Han slår følge med tidligere lagkamerat Ole Einar Bjørndalen, som takket for seg forrige uke. Under mandagens pressekonferanse benyttet Svendsen anledningen til å fortelle om Bjørndalens påvirkning på egen karriere.

– Jeg vil rette en stor takk til Ole Einar, som var min inspirasjon til å ville bli skiskytter. Og også til andre lagkamerater for alle gode år på landslaget. Det har vært en drøm.

Svendsen påpekte flere ganger at det var tøffere å fortelle om avgjørelsen enn han hadde trodd på forhånd. Det så ut til å være vanskeligst da han takket forloveden Samantha Skogrand.

– Sist, men ikke minst vil jeg takke Samantha. Det har vært noen litt tøffe år. Du har vært min største støtte de siste årene.

DEL artikkelen for å hylle Emil Hegle Svendsen!

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);