Therese Johaugs steinharde kritikk etter gigantkaoset i NM – i tårer etter megatabben: «Så forbanna»

For en spektakulær fiasko i NM i helgen!

Nå raser ikonet Therese Johaug etter den dundrende glippen.

– Jeg ville vært forbanna, sier hun til Dagbladet.

Norgesmesterskapene ble avgjort i helgen, men damenes fellesstart på 20 km ble totalt kaos. Halvveis ut i konkurransen skjønte ikke TV-ekspertene en smule da de mente at storstjernen Heidi Weng gikk feil vei.

Kaoset i Norge

Men så viste det seg at hun var en av få som faktisk kjørte riktig – og at majoriteten av startfeltet kjørte løypa helt feil. Weng var også først over mål, men det viste seg at halve startfeltet tilsynelatende kjørte en distanse som var 2-300 meter lengre.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Heidi Weng. Foto: Terje Pedersen / NTB

Derfor valgte arrangøren å gå inn og avlyse hele løpet etter det store kaoset. En kontroversiell avgjørelse som forårsaket tårer i Norge.

– Juryen har tatt avgjørelsen om at løpet må avlyses helt. Jeg som arrangør har gjort en feil som førte flere utøvere på feil vei. Vi kan ikke kalle dette et norgesmesterskap. Det er ikke verdig, jeg er gråtkvalt, sier konkurranseleder Torbjørn Broks til NRK.

– Jeg bryr meg ikke om at det ikke teller. Det var et bra løp for meg. Da jeg først fikk nyheten trodde jeg det var jeg som hadde tatt feil, sier Weng og forstår avgjørelsen, selv om hun blir fratatt gullmedalje.

Johaug raser

En av de norske langrennsløperne som gikk feil under kaosrennet var Astrid Øyre Slind.

– Jeg har aldri tenkt på å stoppe opp og spørre noen. Jeg kjørte bare som det var merket, men jeg ble usikker da jeg så at Heidi tok en annen rute, sier hun til den norske TV- og radiokanalen.

– Det blir en parodi. Jeg skulle helst sett at Heidi fikk gullet og fått resultatet stående.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Det norske skiikonet Therese Johaug er rasende etter den dundrende missen i NM og ville blitt skikkelig sint om dette skjedde med henne.

– Jeg ville vært forbanna, sier hun til avisen Dagbladet.

Hva synes du om kaosløpet i Norge? Del artikkelen og si din mening!

Takk for att du abonnerer!
Noe gikk galt. Vennligst prøv igjen senere.

Meld deg på vårt nyhetsbrev