Thingnes Bø følger ikke kollegenes Russland-boikott – nå røper han hvorfor

Johannes Thingnes Bø kommer ikke til å boikotte verdenscupavslutningen i Russland. Han føler ikke at han har satt seg godt nok inn i saken.

Kommende helg konkurreres det i Holmenkollen, før skiskytterne avslutter verdenscupsesongen i Tjumen i Russland helgen etterpå.

Flere av verdens beste skiskyttere velger å ikke stille til start i Russland. Grunnen er at Russland ikke er godkjent av verdens antidopingbyrå, WADA.

Blant de som boikotter er Sveriges OL-komet Sebastian Samuelsson, i tillegg til det canadiske, amerikanske og tsjekkiske landslaget.

Likevel stiller det norske landslaget i Tjumen. Johannes Thingnes Bø forteller til Dagbladet at han ikke har satt seg tilstrekkelig inn i saken til at han ønsker å boikotte.

– Jeg har ikke satt meg nok inn i det, og kan ikke nok om det. Det høres sikkert dumt ut, for det er viktig for sporten vår. Det er noen som er interessert i å bruke tid og energi på det, og det har dessverre ikke jeg vært hittil. Det er fordi jeg har hatt lyst til å gjøre det knallgodt på ski, men jeg er veldig glad for dem som hever stemmen sin og tar en for laget. Vi trenger noen høye røster der ute, alle kan ikke gå og gjemme seg, sånn som meg, sier Thingnes Bø til Dagbladet.

24-åringen tok gull på normaldistansen i Pyeongchang-OL. Han kan fortsatt ta igjen Martin Fourcade i verdenscupsammendraget. Nordmannen er 43 poeng bak med fem individuelle konkurranser igjen å gå.

– Jeg er 100 prosent skiskytter, og bruker alle mine krefter på å få ut mitt potensial i de rennene som er igjen og det er kanskje viktigere enn noen gang siden jeg er så tett på teten, sier stryningen.

Fortell din mening om dette i kommentarfeltet!

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);