Tok historisk sølv: Sjokkert og gråtkvalt Mowinckel avslørte suksessformelen

Ragnhild Mowinckel overrasket med sølv på onsdagens utfor. Nå forteller hun hvordan hun har klart å treffe perfekt med formen inn mot OL.

Mowinckel var i mål fattige ni hundredeler bak vinner Sofia Goggia fra Italia. Det betydde nok en sølvmedalje – Norges første utformedalje på kvinnesiden i OL-sammenheng noensinne.

25-åringen kunne ikke tro hva hun nettopp hadde utrettet.

– Jeg er sjokkert fordi alle andre også kjører bra her nede. Men når jeg så de første som kjørte i rennet tenkte jeg at dette kan jeg også klare, sa en gråtkvalt Mowinckel til NRK.

Alpinisten fra Molde hadde aldri tatt en medalje i et internasjonalt mesterskap på seniornivå før årets OL. Nå har hun to. Slik forklarer hun den plutselige suksessen:

– Det er det som er så kult med OL. Her har du ingenting annet å gjøre enn å få ut ditt beste. Du har ingenting å vinne på en femteplass. Det gjelder å prøve å gjøre alt du klarer i den ene omgangen du skal kjøre her. Du har ingenting annet å tape, fortalte Mowinckel til Eurosport.

Etter rennet ble 25-åringen hyllet av bronsevinner og superstjerne Lindsey Vonn. Amerikaneren var nok de flestes favoritt før onsdagens renn. Mowinckel selv har ikke følt noe press før konkurransene i Pyeongchang.

– Det å komme hit som underdog, uten noen forventinger og bare kan styre med ditt, det er utrolig deilig. Det jeg merker, er at jeg kommer hit og ikke har noe press, ingen forventinger. Jeg skal bare samle meg for å kjøre. Det har jeg klart, og det er jeg veldig, veldig glad for.

Sølvet hennes er Norges 30. medalje i OL. Dermed er Olympiatoppens medaljemål nådd.

DEL artikkelen for å hylle Ragnhild Mowinckel!

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);