TV 2s langrennsekspert med beskjed til Northug: Gjør som Bjørndalen og Bjørgen

Petter Skinstad mener at Petter Northug bør endre treningen for å få kroppen med seg igjen.

Northugs to siste sesonger har vært skuffende. Trønderen har vært plaget av dårlig form som følge av overtrening og sykdom de siste to årene. Det førte blant annet til at han ble vraket til vinterens OL i Pyeongchang.

ANNONSE: Ung, men allerede tynn i håret? Du kan gjøre noe med det.

Oppkjøringen til den kommende sesongen har også startet vanskelig for Northug. Han måtte melde frafall til Blinkfestivalen i sommer og har også hatt en periode der han ikke var i stand til å trene.

Nå mener TV 2-ekspert Petter Skinstad at Northug må lære av de siste to årenes vanskeligheter.

– Det er ingen tvil om at Petter må innse at kroppen ikke tåler samme belastning lengre. Marit Bjørgen og Ole Einar Bjørndalen endret treningen da de ble eldre fordi de ikke tålte samme hardkjøret som de gjorde da de var yngre, sier Åge Skinstads sønn til TV 2.

Skinstad frykter at Northug kan ryke på en ny treningsmell, slik at han må bruke flere måneder på å få kroppen til å spille på lag igjen. Han viser også til Mari Bjørgen, som i mange år slet med lignende problemer som Northug. Hun la om treningen i 2009, noe som førte til den store oppturen som kom i Vancouver-OL året etter.

DEL artikkelen om du håper vi får se Petter Northug på sitt beste igjen!

ANNONSE: Redd for å miste håret i ung alder? Dette er symptomene du må se opp for.

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);