TV2: Northug inngår avtale med Skiforbundet – skistjernen håper på langt og godt samarbeid

Skiforbundet inngår avtale med Petter Northug.

Petter Northug har ikke alltid vært Skiforbundets beste venn, men nå går han inn som sponsor. Det bekrefter Northug selv til TV2.

– Skiforbundet og Northug høres for mange kanskje ikke ut som noe «ekteskap», men nå kan jeg få gitt noe tilbake og skal altså levere Northug-briller til landslaget. Jeg håper de blir fornøyde med produktet og at det blir et langt og godt samarbeid. Og jeg har igjen en fot innenfor i Skiforbundet, humrer Northug til TV 2.

Skal bruke Northugs egen kolleksjon

Avtalen innebærer at han kan gjøre avtale med landslagsløpere om å bruke Northugs egne solbriller. I tillegg skal støtteapparatet og andre bruke Northug-briller når de er på jobb for skiforbundet. Brillekolleksjonen går under navnet Northug og lanseres i morgen 17. august ifølge merkets egen Instagramkonto.

Etter det TV2 erfarer skal avtalen ha en verdi i millionklassen.

Avtalen skal også innebære at den tidligere skistjernen skal bidra på andre måter gjennom samarbeidet. Det er langrennssjef Espen Bjervig glad for.

– Jeg synes det er utrolig morsomt at Petter fortsatt ønsker å engasjere seg i langrennssporten. Han er en unik profil med helt unike prestasjoner. En del av denne avtalen innebærer også at Petter skal være mentor i ulike prosjekter vi har. Han er, og kommer til å bli, en viktig motivasjonskilde for mange. Og vi ønsker at flest mulige skal lære mest mulig om hvorfor han har lykkes. I tillegg så betyr jo Petter mye oppmerksomhet, sier Espen Bjervig.

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);