Utøvere og eksperter raste – nå slår renndirektøren tilbake mot Norendal og resten av kritikerne

En tårevåt Silje Norendal mente at kvinnenes slopestyle-konkurranse aldri burde blitt gjennomført. Renndirektøren slår tilbake mot kritikken.

Det ble en meget bitter fjerdeplass for Silje Norendal i slopestyle. Det var svært sterk vind og krevende forhold førte til flere fall.

Etter konkurransen fortalte Norendal at hun var livredd.

– Først og fremst veldig irritert over at det ble kjørt en finale i dag i det hele tatt. Jeg var gjennom hoppene en gang på trening, og det var helt grusomt. Jeg har sittet på toppen og ristet i to timer fordi jeg var redd for å kjøre, sa 24-åringen til Eurosport.no.

Over halvparten av snowboarderne var nede i bakken i løpet av den første omgangen. Norendal var langt fra alene om å være kritisk. Flere utøvere og eksperter, deriblant en rasende Helene Olafsen, mente også at det var uforsvarlig å sende deltakerne nedover bakken.

Renndirektør Roberto Morsei var ikke enig i kritikken. Han mente flere av fallene var utøvernes egen feil.

– Jeg så mange fall i løpet som jeg kan si var utøverfeil også. Kanskje noen hadde litt mer vind, men i den første omgangen var det greie forhold og det var da de fleste utøverne satte sin standard og beste omgang, sa han til Eurosport.no

Morsei mente juryen gjorde alt riktig. Han syntes ikke forholdene var mer risikable enn vanlig.

DEL artikkelen om du mener Silje Norendal hadde fortjent medalje!

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);